Επείγουσες πυρκαγιές στην Ελλάδα

Για τις προσφορές σας προς τους πληγέντες από τις δολοφονικές πυρκαγιές, επικοινωνήστε με την Κάριτας Ελλάς στο εξής τηλέφωνο: 210 5247879

Οι βίαιες πυρκαγιές, που άρχισαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, κατέστρεψαν μεγάλες περιοχές της Ελλάδας, γύρω από την Αθήνα . Το παράκτιο θέρετρο Μάτι, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, επηρεάζεται ιδιαίτερα. Οι ελληνικές αρχές φοβούνται περισσότερους από 100 θανάτους, λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό αριθμό των αγνοουμένων και υπάρχουν περισσότεροι από 500 τραυματίες. Τα κατεστραμμένα σπίτια είναι πάνω από 1.500, χιλιάδες άνθρωποι εκκενώθηκαν. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τρεις μέρες εθνικού πένθους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε ένα τηλεγράφημα που στάλθηκε στις 24 Ιουλίου , δήλωσε ότι «είναι βαθιά λυπημένος που μαθαίνει τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα» και «επεκτείνει την ειλικρινή συμπαράστασή του σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία».

Από τις πρώτες στιγμές που η Caritas Greece έχει ενεργοποιήσει σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές παρέχοντας ένα πρώτο απόθεμα βασικών αναγκών (ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα κλπ.) Και επί του παρόντος πραγματοποιεί επιθεωρήσεις στις πιο πληγείσες περιοχές για να καθορίσει λεπτομερώς επείγουσες παρεμβάσεις. «Κάθε ώρα που περνάει, γνωρίζουμε όλο και περισσότερο πόσο δραματική είναι η κατάσταση – είπε η Μαρία Αλβέρτη, Διευθύντρια της Caritas Greece -, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να προσπαθήσουμε να μετριάσουμε τα δεινά των ατόμων που πλήττονται από αυτή την τραγωδία, οικογένειες με τις περισσότερες ανάγκες «. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση εκείνων που έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση και τους χρεωστικούς, έχουν χάσει τόσο τα σπίτια τους όσο και τις θέσεις εργασίας τους στις πυρκαγιές. Για αυτούς, η Caritas Greece παρέχει μια ειδική δράση στήριξης και από ψυχολογική σκοπιά. Επιπλέον, διατέθηκαν αρκετές κατοικίες στις εγκαταστάσεις υποδοχής της Caritas για να παρέχουν άμεση καταφύγιο, αλλά και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στις πολλές οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί, συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Σπιτιού Νέου Κόσμου και των διαμερισμάτων της Αρμενικής Ορνιταριάς που αναδιαρθρώθηκαν από την Caritas Ιταλικά για την κατάσταση των προσφύγων το 2015, χάρη στη συνεισφορά της ιταλικής επισκοπικής διάσκεψης.

Η Caritas Italiana συντονίζεται με την Caritas Greece σε αυτή τη νέα εθνική έκτακτη ανάγκη, η οποία θα συνοδεύει ενεργά έργα τα οποία, βάσει εμπειριών του παρελθόντος, θα πρέπει να υποστηριχθούν για πολλά χρόνια και θα περιλαμβάνουν τόσο κοινωνικές όσο και περιβαλλοντικές δράσεις. Από το 2012 και ιδιαίτερα, η Caritas Italiana συνεργάζεται με την Caritas Greece σε διάφορα προγράμματα για να βοηθήσει τον ελληνικό πληθυσμό που πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και μέσω της «αδελφοποίησης Αλληλεγγύης» και της υποδοχής των μεταναστών κατά μήκος της διαδρομής του «διαδρόμου», των Βαλκανίων». Η Caritas Italiana υποστηρίζει επίσης το έργο ELBA: επείγουσα εργασία στα Βαλκάνια και δραστηριοποιείται επίσης στην Ελλάδα μέσω δημοσίων έργων, με την παρουσία δύο νέων «λευκών κρανών» για τρία χρόνια, τα οποία πλαισιώνουν πολλοί εθελοντές αλληλεγγύη.

Είναι δυνατόν να υποστηριχθούν οι παρεμβάσεις της Caritas Italiana (Via Aurelia 796 – 00165 Ρώμη), χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό τρεχούμενο λογαριασμό n. 347013 , ή μέσω ηλεκτρονικής δωρεάς ή τραπεζικής μεταφοράς (αιτιώδης «Ελλάδα – Επείγουσες πυρκαγιές») μέσω:
Banca Popolare Etica, μέσω του Παρισιού 17, Ρώμη – Ιμπάν: IT24 C050 1803 2000 0001 3331 111
Banca Prossima, Piazza della Libertà 13, Ρώμη – Iban: IT 06 έως 03359 01600 100000012474
Banco Posta, viale Europa 175, Ρώμη – Iban: IT91 P076 0103 2000 0000 0347 013
UniCredit, μέσω του Taranto 49, Ρώμη – Iban: IT 88 U 02008 05206 000011063119
Πηγη caritas.it

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s