Χτύπησε ξανά η καμπάνα της κατεχόμενης Αγίας Μαρίνας (βίντεο) Συγκινημένη η Μαρωνίτικη κοινότητα.

Στους  πιστούς της Μαρωνίτικης εκκλησίας  παραδόθηκε σήμερα ο ναός της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Στον ναό που βρίσκεται εντός της περιφραγμένης περιοχής του κατοχικού στρατού είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης από τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, που διήρκησαν σχεδόν ένα χρόνο

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε πλήθος π κόσμου, κυρίως κάτοικοι του κατεχόμενου χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας, ενώ Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ, ο οποίος εισερχόμενος στον ναό, έψαλλε στην Αραμαϊκή το τρισάγιο, συνεπικουρούμενος από το πλήθος.

«Αυτό που σήμερα αντικρίζουμε μας φαίνεται σαν όνειρο απίστευτο», είπε ο κ. Χατζηδημητρίου, ε/κ μέλος της Τεχνικής Επιτροπής, ανακαλώντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά και τη στιγμή που έλαβαν το μήνυμα «μπορείτε να προχωρήσετε».

Χαρακτήρισε το έργο «προϊόν υπερπήδησης εμποδίων μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας» για ένα κτίσμα που «μαρτυρά την ιστορία των Μαρωνιτών, που ρίζωσαν σε αυτά τα χώματα και έκαναν πατρίδα τους την Κύπρο».

«Μαζεμένοι γύρω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας νιώθουμε πόσο γερά είμαστε όλοι ριζωμένοι στην κυπριακή γη», είπε. Τώρα, συνέχισε «έρχονται μπροστά μας τα μνημεία με τις βαθιές τους ρίζες και ζητούν απαιτητικά προστασία και αγάπη. Και είναι αυτά που κάνουν να αχνοχαράζει και η προοπτική της επιστροφής των κατοίκων του χωριού».

 

 

Πηγη ant1iwo.com

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s