Συνάντηση Ιουνίου «Σχολείου Οικογένειας»

Το «Σχολείο Οικογένειας Σύρου», το οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, ολοκληρώνει για αυτή την περίοδο 2016-2017, τις συναντήσεις του, στην αίθουσα της Μεταμορφώσεως στην Ερμούπολη.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Συντονιστής της συνάντησης π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Φθάσαμε αισίως στην τελευταία μας συνάντηση για αυτή την περίοδο 2016-2017. Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τον Πατέρα όλων μας από τον οποίο προέρχονται τα πάντα, προς εμάς τα παιδιά του. Ακλόνητη πεποίθησή μου είναι πως, οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα προέκυψε από τις φετινές συναντήσεις τού Σχολείου Οικογένειας, είτε είναι μετάδοση γνώσεων, είτε πλησίασμα μεταξύ μας και μεταξύ σας, είτε αποφυγή κάποιων διαζυγίων, είτε βελτίωση τών σχέσεων μας στην οικογένεια, είτε βαθύτερη προσωπική αυτογνωσία, είτε περισσότερη αγάπη στις οικογένειες, αυτό είναι δώρο τού Πατέρα.

Για τον λόγο αυτό, είναι, όχι μόνο προσωπική μου ανάγκη, αλλά και ανάγκη πολλών από σας, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις μας, να πούμε όλοι μαζί σαν Οικογένεια, ένα θερμό, βαθύ και εγκάρδιο ευχαριστώ στον κοινό Πατέρα όλων μας. Για τον λόγο αυτό θα τελέσουμε την Θεία Ευχαριστία την Κυριακή το πρωί, 4 Ιουνίου, δηλαδή την επομένη μέρα τής τελευταίας μας συνάντησης. Την Κυριακή αυτή γιορτάζουμε, σας υπενθυμίζω, την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής.

Αυτή η εορταστική Θ. Ευχαριστία, της οποίας προς μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας, θα προστεί ο Σεβ. Επίσκοπός μας κ. Δωρόθεος Β, που είναι και ο εμπνευστής και ιδρυτής τού Σχολείου Οικογένειας, θα τελεστεί στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στις 9 π.μ. Μην ξεχνάμε ότι κατά το λειτουργικό έθος, μετά την Θ. Λειτουργία τής Πεντηκοστής, τελείται και ο Εσπερινός τού Αγίου Πνεύματος, ο λεγόμενος τής γονυκλισίας, λόγω τών υπέροχων προσευχών που απευθύνουμε γονατιστοί προς το Άγιο Πνεύμα.

Μετά το σημαντικό αυτό γεγονός που θα μας συγκεντρώσει όλους μαζί, τής αναφοράς μας δηλαδή στον Θεό και Πατέρα μας, θα μοιραστούμε και άλλα, πιο επίγεια, αλλά εξίσου σημαντικά πράγματα. Μέχρι το μεσημεριανό φαγητό, που θα μοιραστούμε όλοι μαζί στο μαγευτικό προαύλιο τής Αγίας Παρασκευής, θα έχουμε τον χρόνο, οι μεγαλύτεροι να πιούμε έναν καφέ, να μιλήσουμε μεταξύ μας, τα δε παιδιά να παίξουν με άνεση στο ασφαλές περιβάλλον τού κτήματος.

Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη τών χώρων κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος ευγενώς μάς παρεχώρησε όχι μόνο τον Ναό και τους χώρους, αλλά με μεγάλη γενναιοδωρία μας προσφέρει και το πρωινό και το γεύμα.

Σημαντική νότα αρμονίας και αισιοδοξίας, για την μεγάλη Οικογένεια του Χριστού, ήταν για όλους μας, ότι φέτος πιο επίσημα και συστηματικά, η Καθολική Επισκοπή του νησιού, στήριξε το Σχολείο Οικογένειας, με τις δημοσιεύσεις της και με τις προτροπές της προς τους πιστούς, να ωφεληθούν «φοιτώντας» στο Σχολείο Οικογένειας. Θα είναι χαρά και τιμή μας που θα έχουμε στο γεύμα μαζί μας τον Επίσκοπο κ. Πέτρο Στεφάνου.

Δίνουμε λοιπόν ραντεβού όλοι όσοι συμμετέχετε συστηματικά ή και αποσπασματικά στις συγκεντρώσεις τού Σχολείου Οικογένειας, την Κυριακή πρωί στην Αγία Παρασκευή για την Θ. Λειτουργία και για το εορταστικό γεύμα το μεσημέρι.

Η τελευταία μας συνάντηση, φυσικά, θα γίνει κανονικά όπως την έχουμε προγραμματίσει, το Σάββατο 3 Ιουνίου, το βράδυ στις 7.30, στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού τής Μεταμορφώσεως.

Το θέμα τής ΑΓΑΠΗΣ και διάφορες παράμετροι του θέματος αυτού θα είναι το αντικείμενο τής συνάντησής μας.

Καλή μας συνάντηση, λοιπόν το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Με εκτίμηση
π. Μελέτιος

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s