Ο Δρόμος του Σταυρού: Πορεία μετάνοιας με επίκεντρο την οικογένεια

Στο λόφο της Άνω Σύρου, τελέστηκε όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ο Πανσυριανός Δρόμος του Σταυρού, με τη συμμετοχή πολλών πιστών από την Ερμούπολη και τις ενορίες της Σύρου, μαζί με τους ιερείς και τον Επίσκοπό μας π.Πέτρο Στεφάνου ο οποίος προίστατο της τελετής και της Θείας Λειτουργίας που ακολούθησε.

Η πορεία ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο κάτω από το Δημοτικό Σχολείο της Άνω Σύρου, και ανηφορίζοντας κατά μήκος του κεντρικού δρόμου κατέληξε στον Καθεδρικό μας Ναό του Αγ.Γεωργίου. Τον Σταυρό σήκωσαν εναλλάξ κατά την διάρκεια της διαδρομής πιστοί από τις ενορίες ενώ η φετινή μελέτη των 14 στάσεων του Δρόμου του Σταυρού περιελάμβανε ως επίκεντρο την οικογένεια, μέσα από τον σχολιασμό κειμένων που προκάλεσαν συγκίνηση και ρίγος στο πλήθος, καθώς τα λόγια άγγιζαν την καρδιά, στέλνοντας δυνατά μηνύματα πίστης, αγάπης και ενότητας αρμονικά «δεμένα» με την μελέτη των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Κατά την ομιλία του στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας που ακολούθησε και ολοκλήρωσε την τελετή, ο Επίσκοπός μας π.Πέτρος, αναφέρθηκε και επεξήγησε το Ευαγγέλιο, εδάφιο του οποίου αφορούσε την Ανάσταση του Λαζάρου.

Κατά την φετινή Τεσσαρακοστή μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για προσωπική μελέτη και πνευματική ανάταση προτού πλησιάσουμε να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. Όμως ακόμα έχουμε χρόνο αν δεν το έχουμε πράξει.

Κατά την  εβδομάδα που διανύουμε υπενθυμίζουμε τις «6 ώρες για τον Κύριο» στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης την Τετάρτη 16:30 με τέλεση της Θείας Ευχαριστίας από τον Επίσκοπο και έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου με δυνατότητα ατομικής εξομολόγησης, την Μύηση στην Προσευχή, στον ίδιο χώρο την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 20:00 καθώς και τον υπαίθριο Δρόμο του Σταυρού την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 20:00 επίσης στο Λόφο της Φανερωμένης.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟ

Πηγη episkopisyrou.gr/

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s