Το ζεύγος Τσίπρα στο Βατικανό

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον έλληνα Πρωθυπουργό για όλα όσα κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς. Yπερήφανος ένιωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε, ενώπιον των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που βρίσκονται στο Βατικανό, την παραμονή της 60ης επετείου από τη Συνθήκη της Ρώμης, ότι η Γηραιά Ηπειρος είναι αντιμέτωπη σήμερα με ένα «κενό αξιών» και «κινδυνεύει να πεθάνει» εάν δεν βρει εκ νέου τα ιδεώδη των πατέρων ιδρυτών της, όπως την αλληλεγγύη, ενώ καταδίκασε τον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που αποτελούν θανάσιμη απειλή για την Ένωση.

«Όταν ένα σώμα απωλέσει την αίσθηση του πού κατευθύνεται και δεν δύναται πλέον να κοιτάξει μπροστά, βιώνει μια οπισθοδρόμηση και μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να πεθάνει» επισήμανε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στη σύντομη συνομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε και τον έλληνα πρωθυπουργό για όλα όσα κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς, για τον αγώνα που δίνει για την κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στην τελετή συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Πάπας -στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό-, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα για κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς, αλλά και για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

Αλέξης Τσίπρας: «Οι ευχαριστίες του Πάπα με έκαναν να αισθανθώ υπερήφανος»

«Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των προσφύγων, με έκαναν να αισθανθώ περήφανος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Πηγη protagon.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s