Σεμινάριο επιμόρφωσης των κατηχητριών και βοηθών κατηχητριών

Στους χώρους της Επισκοπής (Ερμούπολη) πραγματοποιήθηκε σεμινάριο, για την επιμόρφωση των κατηχητριών και βοηθών κατηχητριών των κατηχητικών μας κέντρων.

Εισηγήτρια η κυρία Άννα – Μαρία Πρίντεζη – Θεολόγος.

Το Σάββατο το απόγευμα, η εργασία μας ξεκίνησε με προσευχή, παρουσία του Επισκόπου π. Πέτρου, ο οποίος μας καλωσόρισε και μας ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κα Άννα – Μαρία μας μύησε στην παιδαγωγική του Ιησού Χριστού και μας ανέλυσε τα χαρακτηριστικά αυτής μέσα από τα Ευαγγέλια.

Στη συνέχεια μας μίλησε για την Αγ. Τριάδα, πως ενεργεί στη ζωή μας και μας έκανε να το συνειδητοποιήσουμε, μέσα από βιωματικά παραδείγματα και εικόνες, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της προσευχής.

Το βράδι έκλεισε ευχάριστα με ένα δείπνο αγάπης.

Την Κυριακή το πρωί συγκεντρωθήκαμε και πάλι επικεντρώνοντας, στον τρόπο με τον οποίο η κατήχηση γίνεται περισσότερο κατανοητή από τα παιδιά και ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της.

Η εισηγήτρια μας βοήθησε να καταλάβουμε τι σημαίνει συσχετισμός στην κατήχηση, πώς να εφαρμόζουμε αυτόν τον συσχετισμό. Π.χ. Εμπειρία ζωής – Λόγος του Θεού – Εμπειρία πίστης, ποια η μεθοδολογία αυτού στην κατήχηση, υποδεικνύοντάς μας τρεις τρόπους, τους οποίους και μας ανέλυσε.

Τέλος μας μίλησε ποια είναι τα απαραίτητα εδάφια για τη δημιουργία ενός συσχετισμού.

Όλα αυτά έγιναν κατανοητά μέσα από πολλά παραδείγματα.

Μέσα σ’ ένα κλίμα ευχάριστο, δημιουργικό και εποικοδομητικό έκλεισε άλλος ένας κύκλος επιμορφωτικού σεμιναρίου για τις κατηχήτριες της Επισκοπής μας, με την υπόσχεση όλων, την ενεργή παρουσία μας, στο επόμενο.

Οι κατηχήτριες

Πηγη episkopisyrou.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s