Η αγάπη μπροστάρης των επισκόπων

Τρίωρη περιοδεία σε ευαγή ιδρύματα και στο Γενικό Νοσοκομείο από τους δύο επισκόπους

Για τρίτη συνεχή χρονιά, τούτες τις Άγιες Ημέρες, οι δυο επίσκοποι της Σύρου, ορθόδοξος και καθολικός, επισκέφτηκαν τους τρεις οίκους ευγηρίας και το νοσοκομείο, προκειμένου να μοιράσουν ευχές, να σφίξουν τα χέρια των ανθρώπων που είτε φιλοξενούνται είτε είναι ασθενείς και να δώσουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και αναμνηστικά.

Ως είθισται πλέον, η εορτάσιμη περιοδεία αγάπης των δύο επισκόπων, του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄ (συνοδευόμενος από τον αρχιερατικό επίτροπο π. Φλαβιανό Αλμπέσκου) και του καθολικού επισκόπου Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου (συνοδευόμενος από τον βικάριο π. Αντώνιο Βουτσίνο), ξεκίνησε από το Ησυχαστήριο Παναγίας της Ελπίδας, για να εντυπωσιάσει όλους όσοι ακολουθούσαν του επισκόπους στην περιοδεία αυτή, όσον αφορά την άψογη καθαριότητα και την περιποίηση των φιλοξενούμενων. Σήμερα οι φιλοξενούμενοι είναι 35 τον αριθμό, δηλαδή υπάρχει πληρότητα 100% με προσωπικό 20 ατόμων, το οποίο υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ανθρώπους αυτούς και ιδιαίτερα τους ασθενείς και κατάκοιτους.

Δεύτερος προορισμός το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο νοσηλεύονται 42 ασθενείς (πέραν της Μονάδας Αιμοκάθαρσης), με τους επισκόπους να γίνονται δεκτοί από τον διευθυντή Νίκο Τρίτζαλη και να ξεναγούνται στους θαλάμους των ασθενών, στα ιατρεία, στις κλινικές και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην οποία εξυπηρετούνται 12 νεφροπαθείς, όσες και οι κλίνες που διαθέτει η μονάδα. Ασθενείς και συνοδοί έσπευσαν να λάβουν τις ευλογίες, τις ευχές και τα αναμνηστικά από τους επισκόπους, ενώ συνομίλησαν μαζί τους, ζητώντας μέσα από λόγια παρηγοριάς ανακούφιση από την ταλαιπωρία των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. Τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη εξέφρασε ο κ. Τρίτζαλης, μεταβιβάζοντας παράλληλα τις ευχές της διοικήτριας Μαργαρίτας Μπουραντά, η οποία απουσίαζε εκτός Σύρου,  και ενώ ο ίδιος δέχτηκε τα εύσημα των δύο επισκόπων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σε ελάχιστη απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο φιλοξενεί 57 υπερήλικες (πληρότητα 100%), με το προσωπικό (20 άτομα και 3 εποχικούς) να υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους. Άψογος οικοδεσπότης ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ευάγγελος Κεραμιώτης, ο οποίος παρέχει και επί πλέον υπηρεσίες ως γιατρός (έχει συνταξιοδοτηθεί), γι’ αυτό άλλωστε οι φιλοξενούμενοι αναφέρθηκαν στο έργο και τη στοργή του με τα καλύτερα λόγια. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους επισκόπους για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν, ενώ εκείνοι επαίνεσαν το ίδρυμα για το θεάρεστο και δύσκολο έργο το οποίο επιτελεί. Ευγενική «ξεναγός» και η αντιπρόεδρος Μαρία Καλλιβρούση, η οποία τους ξενάγησε στα νεόδμητα γραφεία και τους χώρους που έχουν μεταμορφωθεί εκ βάθρων μετά από ανακαίνιση εγκαταλειμμένων χώρων στο ισόγειο.

Τελευταίος σταθμός το γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα, ένα γηροκομείο το οποίο λειτουργεί και συντηρείται από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, φιλοξενώντας σήμερα 38 υπερήλικα άτομα (πληρότητα 100%), πολλά εκ των οποίων κατάκοιτα, τα οποία εξυπηρετούνται από το προσωπικό των 13 ατόμων,  το οποίο ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αντιμετωπίζοντας ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις υγείας των φιλοξενουμένων. Ο  μητροπολίτης κ. Δωρόθεο Β΄ έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων, ενώ δεν έλειψαν τα λόγια αγάπης στο πρόσωπό του, ιδιαίτερα από ανθρώπους που –με τη δική του στήριξη- βρήκαν στέγη, τροφή και περίθαλψη στη ζεστή αγκαλιά του Γηροκομείου. Τους επισκόπους υποδέχτηκαν και κατευόδωσαν με κωδωνοκρουσίες, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και στους δύο επισκόπους από τον διευθυντή του Ιδρύματος Αλέκο Μανδηλαρά.

Στο τέλος της τρίωρης περιοδείας τους οι επίσκοποι, με δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν με θέρμη στο έργο το οποίο επιτελείται στο Νοσοκομείο και στα ευαγή ιδρύματα που επισκέφτηκαν, στις προσπάθειες του προσωπικού το οποίο υπερβάλλει εαυτόν και ευχήθηκαν όπως ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος εκείνου που φεύγει για όλους και ιδιαίτερα για τους πάσχοντες και τους ενδεείς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι εκείνοι θα βρίσκονται πάντοτε δίπλα σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη από αγάπη και στοργή.

Πηγη episkopisyrou.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s