Προετοιμασία εφήβων για τα Χριστούγεννα

Γεμάτα χαμόγελα ξαναγέμισε ο ‘’Άγιος Παύλος’’ στην Ποσειδωνία, από νέους γυμνασίου καθώς έγινε η καθιερωμένη προετοιμασία των χριστουγέννων, όχι μονο των παιδιών αλλά και των εμψυχωτών.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 11-12-2016 όταν μία ομάδα εμψυχωτών υποδέχθηκε τα παιδιά θέλοντας να τους περάσει το δικό τους μήνυμα για τα χριστούγεννα. Άρχικά με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ενεργοποίησης οι νέοι άρχισαν το σύντομο αλλα περιεκτικό ταξίδι τους. Στην συνέχεια, αφου χωρίστηκαν σε ομάδες, και τους δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες ανακάλυψαν με τον δικό τους τρόπο την Γέννηση του Κυρίου. Για την ακρίβεια με στοχαστικά και ομαδικά παιχνίδια οι ομάδες δημιούργησαν ένα συμπέρασμα από αυτό το παιχνίδι, και μετέπειτα στην συνηθισμένη εμψύχωση μελέτησαν με τον εμψυχωτή τους κάποια σημαντικά γεγονότα κατά των καιρο εκείνο.

Η προετοιμασία χριστουγέννων δεν θα μπορούσε να τελειώσει αλλιώς παρά με μία σύντομη και εμπνευσμένη Θεία λειτουργία από τους αγαπητούς μας ιερείς. Οι νέοι συνειδητοποίησαν  ότι μόνο τα υλικά αγαθά δεν μας φέρνουν την ευτυχία και την αγαλλίαση, ο πνευματικός ενθουσιασμός βρίσκεται στην καρδιά μας και αποτελείται από αληθινή αγάπη προς τον Κύριο.

Τελικά το μήνυμα που οι εμψυχωτές ήθελαν να περάσουν στα παιδιά από αυτή την συνάντηση & τους δόθηκε ως αναμνηστικό στο τέλος αυτής, ήταν:

«Καλά Χριστούγεννα σημαίνει να κάνω φάτνη την καρδιά μου για να γεννηθεί ο Χριστός και να καλυτερεύσει ο κόσμος».   

Βλάσης Ροσσολάτος

Πηγή episkopisyrou.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s