Θέσεις VIP σε άστεγους από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

Θέσεις VIP έλαβαν άστεγοι, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανάγκη κατάρριψης απόψεων και ενεργειών που υποστηρίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό όσων βρίσκονται σε ανάγκη.

Μαζί με τους καρδινάλιους και άλλους ιεράρχες, οι οποίοι ήταν όλοι ντυμένοι με εντυπωσιακά πράσινα άμφια, οι άστεγοι κάθονταν κοντά στον περίτεχνο κεντρικό κόμβο της εκκλησίας.

Ο Πάπας υποστήριξε τις πολιτικές της κοινωνικής ενσωμάτωσης, τη στιγμή, μάλιστα, που η δημοφιλία των πολιτικών, που προωθούν τις πολιτικές αποκλεισμού απέναντι στους μετανάστες άλλων θρησκειών, φυλών ή εθνικοτήτων, αυξάνεται σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

«Είναι δυσοίωνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που τέτοιου είδους συμπεριφορές και αντιλήψεις είναι συνηθισμένες», τόνισε και συνέχισε: «Θα έπρεπε να ανησυχούμε όταν βλέπουμε ότι η συνείδησή μας έχει παραλύσει και δεν βλέπουμε πλέον τον αδελφό ή την αδελφή που υποφέρουν δίπλα μας, ή δεν προσέχουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο και τα βλέπουμε απλώς σαν κάτι που συμβαίνει και αναφέρεται στις ειδήσεις των 8.00».

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, τον όρο «σύμπτωμα πνευματικής στρέβλωσης», όταν οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην παραγωγή αγαθών, αντί στην αγάπη προς τον συνάνθρωπό τους.

Επιπλέον, το Σάββατο το βράδυ, οι άστεγοι ήταν επίτιμοι καλεσμένοι σε μια ξεχωριστή συναυλία προς τιμήν τους στο Βατικανό, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον συνθέτη Ennio Morricone.

Ο 88χρονος Morricone, ο οποίος κέρδισε φέτος το Oscar για τη δουλειά του στο «The Hateful Eight», παρουσίασε μια μικρή σύνθεση του έργου «God, One of Us» (Θεός, ένας από μας), ενώ διηύθυνε και την ορχήστρα, καθώς έπαιζε ένα από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά του κομμάτια.

Πηγή cnn.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s