Δράσεις για πρόσφυγες από τα Ελληνογαλλικά Σχολεία

Δράσεις συμπαράστασης για τους πρόσφυγες προγραμματίζουν τα Ελληνογαλλικά Σχολεία στη χώρα μας, οι οποίες και θα στοχεύουν στην υποδοχή και αρωγή των ασυνόδευτων παιδιών, που «είναι τα μεγαλύτερα θύματα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικά ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί έκκληση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) προς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων να δεχθούν προσφυγόπουλα στα σχολεία-μέλη της.

Όπως ανακοίνωσαν τα Ελληνογαλλικά Σχολεία απαντώντας στην ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, αποτελούν μέρος των πολιτικών δράσεων τους διαχρονικά οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις υπέρ ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαθητές που προέρχονται από τις ομάδες αυτές είτε δεν πληρώνουν δίδακτρα είτε καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό. Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες των Ελληνογαλλικών Σχολείων δεν δημοσιοποιούνται, τόσο για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όσο και λόγω της χριστιανικής νοοτροπίας που διέπει τα σχολεία αυτά.

Πάντως, απαντώντας στην ΟΙΕΛΕ ο πρόεδρος της Γραμματείας των Ελληνογαλλικών Σχολείων στην Ελλάδα κ. Ματθαίος Λεβαντινός, το επόμενο διάστημα τα σχολεία θα αναλάβουν δράσεις για τους πρόσφυγες που θα στοχεύουν στην υποδοχή και τη βοήθεια για τα ασυνόδευτα παιδιά που αποτελούν αναμφίβολα το πιο ευάλωτο κομμάτι του προσφυγικού πληθυσμού. Κάλεσε, μάλιστα, την ΟΙΕΛΕ να ενημερωθεί αναλυτικά για τις δράσεις αυτές και ζήτησε τη συνδρομή της Ομοσπονδίας.

 

Πηγή: tovima.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s