Συνάντηση Κοινοτήτων Νεοκατηχουμένων στην Σύρο

Από τις 27-30 Οκτωβρίου 2016 οι Κοινότητες Νεοκατηχουμένων Σύρου-Τήνου-Αθήνας, περίπου 80 άτομα, βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο «Αλκυών», στο Μέγα Γιαλό, για να παρακολουθήσουμε τις αρχικές κατηχήσεις που γίνονται κάθε χρόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο, από περιοδεύοντες κατηχητές στις κατά τόπους κοινότητες.

Στη φετινή συμβίωση συμμετείχαν οι περιοδεύοντες κατηχητές από την Ιταλία, που τους συνόδευε ο ιερέας π. Βαλεριάνο.

Τις δύο κοινότητες της Σύρου συνόδευε ο π. Νίκος Ρούσσος, της Τήνου ο π. Νίκος Ψάλτης και της Αθήνας ο π. Ιωάννης Μπατίστα.

Ακόμη συμμετείχαν τρεις ιεροσπουδαστές και δύο οικογένειες από Ιταλία και Ισπανία, που βρίσκονται σε ιεραποστολή στην Αθήνα, με τα εφτά παιδιά τους.

Η συμβίωση άρχισε την Πέμπτη το βράδυ με ένα πλούσιο λόγο Του Θεού.

Την Παρασκευή μετά την ακολουθία των Αίνων, είχαμε μία προσωπική μελέτη σε βάθος, πάνω στην επιστολή προς Εφεσίους 2,6 με θέμα: «Η νέα ζωή των πιστών, δώρο Του Θεού….»

Το απόγευμα τελέσαμε το Μυστήριο της Μετάνοιας και είχαμε τη χαρά να προΐσταται ο Επίσκοπός μας Σεβασμιώτατος π. Πέτρος και ο βικάριος π. Αντώνης. Ακόμα και οι τέσσερεις ιερείς που προαναφέραμε.

Το Σάββατο το πρωί ξεκινήσαμε με την ακολουθία των Αίνων και το βράδυ τελέσαμε τη θεία Ευχαριστία, πάντα με την παρουσία του επισκόπου μας, που το κήρυγμά του ήταν πολύ δυνατό και μας βοήθησε να δούμε την πραγματικότητά μας.

Την Κυριακή το πρωί ξεκινήσαμε πάλι με τους Αίνους και μετά λάβαμε μία κατήχηση σχετικά με την ποιμαντική του ευαγγελισμού: το πώς να φέρουμε το ευαγγέλιο σε ανθρώπους που δεν το γνωρίζουν ή που έχουν εγκαταλείψει την εκκλησία.

Η συμβίωση αυτή έκλεισε με προσευχή και τον ασπασμό της ειρήνης ψάλλοντας το άσμα: » να είναι η ειρήνη μαζί μας», σε 11 διαφορετικές γλώσσες όσες και οι εθνικότητες που παρευρέθηκαν (Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Σαλβαδόρ, Κολομβία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Αμερική, Γαλλία, Αυστρία).

ΚΥΡΙΕ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΝ ΟΨΗ!!!

Κοινότητες Νεοκατηχουμένων Σύρου

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s