Συνάντηση Νοεμβρίου «Σχολείου Οικογένειας»

Το Σχολείο Οικογένειας Σύρου, το οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, συνεχίζει τις συναντήσεις του και καλεί και νέα μέλη στην όμορφη και εποικοδομητική παρέα του, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της Μεταμορφώσεως στην Ερμούπολη.

Ακολουθεί το μήνυμα του π. Μελέτιου:

 Φίλοι και φίλες,
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης – υπενθύμισης για την επόμενη συνάντηση τού «ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» της Ι.Μητροπόλεως Σύρου που θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της Μεταμορφώσεως, θα ήθελα να απευθυνθώ σε εκείνους ή εκείνες που διστάζουν ή αποφεύγουν να πάρουν την απόφαση να αντιμετωπίσουν τα διάφορα οικογενειακά αδιέξοδα, τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις και τα προβλήματα, όποια μορφή κί αν έχουν μέσα στην οικογένεια. Αυτές οι δυσκολίες σχεδόν πάντα είναι πηγές μεγάλου πόνου, δυστυχίας και ψυχολογικών διαταραχών που κληροδοτούνται στα παιδιά μας.Το ότι υπάρχουν προβλήματα οποιασδήποτε μορφής μέσα σε μια οικογένεια είναι αναμενόμενο, απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο. Δεν υπάρχει οικογένεια στον πλανήτη μας που να μην δυσκολεύεται.Αυτό όμως που δεν είναι ούτε φυσιολογικό, ούτε λογικό, αλλά απόλυτα ουτοπικό και αφύσικο, είναι η νοοτροπία που διακατέχει πολλά ζευγάρια που πιστεύουν ή κάνουν ότι πιστεύουν, πως τα προβλήματα θα λυθούν από μόνα τους ή από τον χρόνο, ή κάποιον από μηχανής θεό. Το μόνο που καταφέρνουν, μ’ αυτό τον στρουθοκαμηλισμό είναι να παγιώνονται άσχημες καταστάσεις, να συσσωρεύουν θυμό ο καθένας από την πλερά του, ο οποίος μπορεί να ξεσπάει ή στα παιδιά ή στο σώμα μας με διάφορες αρρώστιες, ή καταθλίψεις. Το τέλος του δρόμου φυσικά, για ένα ζευγάρι που δεν αντιμετωπίζει συνειδητά τις όποιες δυσκολίες του, είναι η γνωστή μας λύση τώρα πια, το διαζύγιο, με όλες του τις τραγικές συνέπειες για όλη την οικογένεια. Ή αν δεν φθάσουν στο διαζύγιο για διάφορους λόγους να έχουμε δυο συγκατοίκους που μισούν ο ένας τον άλλον και είναι και αναγκασμένοι να παίζουν θέατρο.Μια μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τις δύο εκκλησιαστικές κοινότητες του νησιού μας προς την κατεύθυνση αυτή: να φροντίσουμε το ζευγάρι που δυσκολεύεται. Να το εκπαιδεύσουμε ώστε να λειτουργεί πιο έξυπνα, πιο άνετα, πιο λειτουργικά. Να δημιουργεί τις προϋποθέσεις μέσα στην οικογένεια για μια ατμόσφαιρα χαράς και αγάπης, βαθειάς γαλήνης και ηρεμίας, αποδοχής και ασφάλειας, επικοινωνίας και ψυχικής άνεσης, προϋποθέσεις δηλαδή που χρειάζονται τα παιδιά μας για να γίνουν υγιή και ισορροπημένα άτομα.Θα χαρούμε όλοι μας να δούμε καινούργια ζευγάρια στο ‘ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ’ στην επομένη συνάντηση μας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ.Καλή συνάντηση λοιπόν το Σάββατο.π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος
Ψυχοθεραπευτής

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s