ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜHΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

Την Παρασκευή το απόγευμα η  μοναχική κοινότητα των Ουρσουλινών Αδελφών πανηγύρισε τη μνήμη της Αγίας Ούρσουλας και των συντροφισσών της το απόγευμα της Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Η  παρουσία των ευλαβών και φίλων των αδελφών ήταν εντυπωσιακή και έφθασαν και από την πόλη αλλά και από τα χωριά για να ευχαριστήσουν το Θεό για όσα μεγαλεία έκανε και κάνει ο Θεός στην τοπική μας Εκκλησία μέσω του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών Αδελφών που για αιώνες εργάστηκαν τόσο στο νησί της Νάξου όσο και στο νησί της Τήνου, όπου και ακόμη εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις και τα χαρίσματα της η μοναδική αδελφή Θηρεσία.

Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο  π. Νικόλαο και μαζί του συλλειτούργησαν: Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο π. Μάρκος Εφημέριος του Ναού του Αγίου Νικολάου της Χώρας Τήνου και του Αγίου Αντωνίου Σμαρδακίτου, ο π. Ριχάρδος, εφημέριος Μυκόνου και Σάμου, ο π. Ιωάννης Σκλάβος, εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Στενής και ο π. Μάρκος Βιδάλης του Ιερού Κλήρου της Αθήνας.

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας η αδελφή Θηρεσία έκανε μία εισήγηση για την όλη ιεροτελεστία και βοήθησε όλους τους παρόντες να μπουν στο πνεύμα της γιορτής και του Μυστηρίου της Ευχαριστίας.

To Παρεκκλήσιο της κοινότητας των Αδελφών αποδείχτηκε και πάλι μικρό για να χωρέσει τους πολυάριθμους ευλαβείς της αγίας Ούρσουλας και φίλες, φίλους  και ευλαβείς της Αγίας Άγγελας που κατάκλεισαν και την αίθουσα υποδοχής της Μονής.

Η συμμετοχή  των πιστών ήταν ενεργός σε όλη τη Θεία Λειτουργία και η όλη ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική  και γιορτινή. Στο αρμόνιο ο κ. Χρήστος Φιοράντης συνόδευε τα ασματικά μέρη της Ευχαριστίας.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος είπε:

Ο Ιησούς βλέποντας να πλησιάζει η ώρα της θυσίας του παρομοιάζει τον εαυτό του με τον κόκκο του σιταριού που πέφτει στη γη και πεθαίνει για να φυτρώσει μια νέα ζωή  με πολύ καρπό.

Αυτή τη ζωή του Ιησού καλείται να ζήσει κάθε πιστός  χριστιανός, αν θέλει να βαδίσει το δρόμο της σωτηρίας. Ακούσαμε το λόγο του Κυρίου να μας λέει: «Όποιος αγαπά τη ζωή του  θα τη χάσει και όποιος μισεί τη ζωή του σ’ αυτό τον κόσμο  θα την διατηρήσει για την αιώνια ζωή. Εάν κάποιος θέλει να με υπηρετήσει ας με ακολουθήσει.» διάβασε την συνέχεια εδώ…. και δες πλούσιο ρεπορτάζ εδώ..

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s