Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές βομβάρδισαν καθολική εκκλησία στο Χαλέπι (βίντεο)

Ο τουρκόφιλος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα σύμμαχοί του βομβάρδισαν το Σάββατο την καθολική εκκλησία στην πόλη Αζιζίγια στο Χαλέπι.

Ο συγκεκριμένος ναός ανήκει στη Συριακή Καθολική Εκκλησία. Η Συριακή Καθολική Εκκλησία είναι μονοφυσίτες χριστιανοί που έχουν αναγνωρίσει από το 1783 ως προκαθήμενό τους τον Πάπα της Ρώμης.

Η Συριακή Καθολική Εκκλησία αν και υπάγεται στη Ρώμη είναι «αυτόνομη» από τις άλλες ρωμαιοκαθολικές Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Χρησιμοποιεί το τυπικό των προχαλκηδόνιων Ορθόδοξων Εκκλησιών. Προχαλκηδόνιες ή μονοφυσίτικες ονομάζονται οι Ορθόδοξες Εκκλησίες που αποσχίστηκαν από την Κωνσταντινούπολη μην αναγνωρίζοντας την 4η Οικουμενική Σύνοδο το 451 μ.Χ. Τέτοιες Εκκλησίες είναι οι Κόπτες της Αιγύπτου, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι (Συρία – Ιράκ – Τουρκία) και οι Αραμαίοι – Συριάνοι (Συρία).

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο από τη βομβαρδισμένη εκκλησία.

Οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και δυστυχώς και από τη Δύση, συχνά βομβαρδίζουν τις εκκλησίες της περιοχής δίχως ιδιαίτερο λόγο, αφού ο στρατός της Συρίας δεν τις χρησιμοποιεί ως βάσεις του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tribune.gr

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s