Μάρτυρας, για το Βατικανό, ο γάλλος ιερέας που σφαγιάστηκε στη Ρουέν

Αγία Έδρα

O πατέρας Ζακ Αμέλ, ο ιερέας που μαχαιρώθηκε από ισλαμιστές σε εκκλησία στη Ρουέν τον Ιούλιο, φαίνεται ότι οδεύει προς ένταξη στο καθολικό αγιολόγιο: Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε, σε προσκυνητές από τη γαλλική πόλη, πως ο 85χρονος ιερέας «ήταν μάρτυρας, και οι μάρτυρες οσιοποιούνται».

Ο ποντίφικας κάλεσε επίσης όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες να κηρύξουν «σατανική πράξη» τη δολοφονία στο όνομα του θεού.

Τελώντας την Τετάρτη θεία λειτουργία ειδικά για προσκυνητές που είχαν φτάσει στο Βατικανό από την περιοχή της Ρουέν, ο Φραγκίσκος ανέφερε πως ο 85χρονος ιερέας «αποδέχθηκε το μαρτύριό του μπροστά στο βωμό του Κυρίου».

«Έδωσε τη ζωή του για να μην αρνηθεί τον Χριστό. Είναι μάρτυρας, και οι μάρτυρες οσιοποιούνται» είπε ο Φραγκίσκος, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή του να οσιοποιηθεί ο Αμιέλ.

Οι διαδικασίες οσιοποίησης και αγιοποίησης στην Καθολική Εκκλησία είναι σχετικά πιο «τυποποιημένες» σε σύγκριση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, και τις τελευταίες δεκαετίες η οσιοποίηση έχει γίνει πολλές φορές το πρώτο στάδιο πριν την αγιοποίηση.

Κατά κανόνα, απαιτείται μεταξύ άλλων και η πιστοποίηση τουλάχιστον ενός θαύματος, όμως αυτό δεν είναι προϋπόθεση σε περιπτώσεις μαρτυρικού θανάτου.

Πηγή: in.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s