Προσευχή υπέρ της Ειρήνης Ασίζη 20 Σεπτεμβρίου 2016


Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ασίζη η Παγκόσμια Ημέρα προσευχής υπέρ της Ειρήνης, με εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών, την οποία είχε εγκαινιάσει ο Άγιος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄. Φέτος θα έχει θέμα: «Δίψα Ειρήνης. Θρησκείες και Κουλτούρες σε διάλογο». Στην προσευχή θα προΐσταται ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος καλεί όλους τους ανά τον κόσμο πιστούς να ενωθούμε μαζί του στην προσευχή αυτή.

Οι εφημέριοι, αν δεν μπορούν να διοργανώσουν στις ενορίες μια ιεροτελεστία την ημέρα εκείνη, ας βοηθήσουν τους πιστούς να προσευχηθούν την προηγούμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου κατά τη θεία Λειτουργία.

Ας ζητήσουμε με θέρμη από τον Ιησού Χριστό, τον «Άρχοντα της Ειρήνης», να ειρηνεύσει τον κόσμο μας, που σπαράσσεται δυστυχώς από μεγάλους και μικρούς πολέμους, είτε γίνονται με όπλα είτε με άλλα μέσα. Οι πόλεμοι αυτοί δεν διορθώνουν τίποτε από αυτά που ισχυρίζονται οι εμπνευστές τους. Οι πόλεμοι καταστρέφουν πάντοτε τα όνειρα και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, εξαλείφουν πολιτισμούς και εμποδίζουν την αδελφοσύνη και τη δημιουργική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Για την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ο Πρόεδρος
+ Φραγκίσκος Παπαμανώλης

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s