ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

“Η Ειρήνη μαζί σας” είναι το έμβλημα ταξιδιού του Πάπα στην Γεωργία που θα γίνει  από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και θα φθάσει και το l’Azerbaigian. Οι δύο λέξεις παρμένες από το εικοστό κεφάλαιο  του Ευαγγελίου του Ιωάννη, αναπαράχθηκαν σε δύο γλώσσες στην λατινική και την γεωργιανή — στο χώρο της επίσκεψης.

Η επιλογή του θέματος για την ειρήνη  – εξηγεί η εφημερίδα  LOsservatore Romano – θέλει να υπογραμμίσει την σύμπτωση  του ταξιδιού του Αγίου Πατέρα με το έτος της ευσπλαχνίας και αντιπροσωπεύει ένα κάλεσμα  στην ειρήνη  του κόσμου και ιδιαίτερα της ασιατικής περιοχής. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την αναγγελία έκανε στις 30 Ιουνίου για την επίσκεψη, υπέδειξε τους σκοπούς του ως εξής: “Από τη μια μεριά θέλουμε να αξιοποιήσουμε  τις αρχαίες χριστιανικές ρίζες που είναι παρούσες σ’ αυτές τις χώρες  — πάντοτε με ένα πνεύμα διαλόγου  με τις άλλες θρησκείες  και πολιτισμούς  — και από την άλλη να ενθαρρύνουμε ελπίδες και μονοπάτια ειρήνης”.

Στο λογότυπο για το ταξίδι του Αγίου Πατέρα στην Γεωργία απεικονίζεται  ένας σταυρός, η μορφή του οποίου υπενθυμίζει  τον παραδοσιακό σταυρό της Αγίας Χριστίνας , που υπήρξε η πιο μεγάλη ιεραπόστολος της Χώρας. Τα χρώματα κίτρινο και κόκκινο αναπολούν τα χρώματα του κρατιδίου του Βατικανού  και της Γεωργίας.

Πηγή: kantam.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s