Εορτή Αγίου Δομίνικου στην Ιερά Μονή των Δομινικανίδων Αδελφών στη Σαντορίνη

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 εορτάστηκε στη Σαντορίνη, στην Ιερά Μονή των Δομινικανίδων Αδελφών, η εορτή του Ιδρυτή του Τάγματος Αγίου Δομίνικου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Ναό της Μονής, που είναι αφιερωμένη στην Παναγία του Ροδαρίου, προεξάρχοντος του Επισκόπου Καθολικών Σύρου, Θήρας και Κρήτης Σεβασμιότατου Πέτρου Στεφάνου και συλλειτουργούντες τον Εφημέριο π. Φραγκίσκο Ρόμπλες, τον Πνευματικό της Μονής και τον π. Γαβριήλ Μαραγκό του Τάγματος των Πατέρων Ιησουϊτών.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, προσευχής και κοινωνίας πνευματικής, με τη βοήθεια των ασμάτων που οι δεκαέξι Αδελφές της Μονής έψαλαν εμψυχώνοντας τόσο αρμονικά τη Θεία Λειτουργία, ενωθήκαμε κάτω από το βλέμμα της Θεοτόκου, ιερείς, μοναχές και πολυάριθμοι λαϊκοί, πιστοί στο κάλεσμα του Κυρίου «ἵνα ὦσιν ἓν» (Ιω 17, 11), όπως αναγράφεται στην Αγία Τράπεζα τον Ναού. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος Πέτρος μάς θύμισε ότι στις 7 Νοεμβρίου 2015 το Τάγμα των Δομινικανών κήρυξε την έναρξη ενός ιδιαίτερου Ιωβηλαίου Έτους, καθώς συμπληρώθηκαν 800 χρόνια από την ίδρυση του Τάγματος από τον Άγιο Δομήνικο και την αναγνώρισή του λίγο καιρό αργότερα από τον Πάπα Ονώριο Γ΄· ένα Ιωβηλαίο σημαντικό για την Καθολική Εκκλησία, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τη μεγάλη προσφορά του Αγίου Δομίνικου και του Τάγματος των Δομινικανών στην πνευματικότητα και στην εμβάθυνση στις αλήθειες της πίστης μας. Ο Σεβασμιότατος έδωσε έμφαση στη μετάδοση αυτής της πνευματικότητας, όχι μόνο με τη διδασκαλία, αλλά κυρίως με την ίδια τη ζωή και το έργο των Δομινικανών και μας κάλεσε να ακολουθήσουμε τα βήματά τους, μαρτυρώντας με τη ζωή μας την πίστη μας στον Θεό. Άλλωστε, όπως τόνισε θυμίζοντάς μας τα λόγια του Πάπα Παύλου ΣΤ΄: «οι άνθρωποι ακούνε με περισσότερη προθυμία τους μάρτυρες παρά τους δασκάλους· κι αν πραγματικά ακούνε τους δασκάλους, τους ακούνε διότι είναι μάρτυρες!».

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στον προαύλιο χώρο της Μονής είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές και νέα, κυρίως όσοι βρισκόμαστε στη Σαντορίνη μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στο παρλατόριο οι Αδελφές δέχτηκαν τις ευχές μας και μας πρόσφεραν μια εικόνα του Αγίου Ιδρυτή τους με τον λογότυπο του Ιωβηλαίου του Τάγματος. Ευχή δική μας, οι Δομινικανές Αδελφές της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης, η οποία ιδρύθηκε στη Σαντορίνη το 1596, να συνεχίσουν για πολλούς ακόμα αιώνες να μαρτυρούν με την ενορατική ζωή τους στους χριστιανούς του τόπου μας την πίστη και την αφιέρωσή τους στο θέλημα του Θεού.

Μαρία Κοκκαλάκη

Πηγή: episkopisyrou.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s