Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία 2016 – Ημέρα 3

Σήμερα η μέρα μας ξέκινησε πολύ νωρίς το πρωί. Κάπου στις 5.30, λοιπόν, η ελληνική αποστολή μαζί με τις άλλες αποστολές που φιλοξενούνται στην επισκοπή του Sosnowiec ξεκίνησαν μια προσκυνηματική πορεία που θα κατέληγε στο προσκύνημα της Παναγίας της Τσεστοχόβα. Η συγκεκριμένη εικόνα που φιλοξενείται στο ναό αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό προσκύνημα της Πολωνιας, ενώ ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β´ της εμπιστεύτηκε την ζωή του και την αποστολική του δράση εκφραζομενος προς αυτήν με τα λογια «ολοκληρωτικά δικός σου Μαρία».

Κατα τη διάρκεια της διαδρομής όλοι οι νέοι εμψύχωναν την πορεία με ύμνους, προσευχές και ψαλμούς ο καθένας στη δική του γλώσσα, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα χαράς και ψυγαχωγιας αλλά και αδελφοσύνης και πνευματικότητας ταυτόχρονα. Φθάνοντας στον τελικό προορισμό μας και αφού προσκυνήσαμε την εικόνα της Παναγίας συμμετείχαμε στην τέλεση της θείας λειτουργίας, όπου παρίσταντο ιερείς και επίσκοποι από όλα τα μέρη του κόσμου ανάμεσα τους και οι ιερείς της ελληνικής αποστολής, όπως και ο Σεβασμιότατος Πέτρος.

Στην τελετή ακούστηκαν αναγνώσματα και ψαλμοί σε διάφορες γλώσσες, ενώ όλοι οι νέοι με μια φωνή έδιναν τον δικό τους παλμό σε αυτήν. Το απόγευμα οι νέοι επέστρεψαν στα σπίτια που φιλοξενούνται και εκμεταλλεύτηκαν με δημιουργικό τροπο το χρόνο που είχαν με τις «οικογενειες» τους.

Πηγή: episkopisyrou.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s