Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία 2016 – Ημέρα 2

Σήμερα και τα τρία ελληνικά γκρουπ που φιλοξενούνται στις ενορίες του Sosnowiec συγκεντρώθηκαν μαζί με κατεύθυνση την εκκλησία του Świetego Michała. Εκεί συμπροσευχηθήκαμε με την ομάδα της Τσεχίας που φιλοξενείται επίσης στην ίδια περιοχή.

Η μέρα μας συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο κάστρο Ogrodzeniec. Μετά την περιήγηση μας εκεί κατευθυνθήκαμε προς την έρημο Chechła. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα προσευχής και περισυλλογής, νέοι από διάφορα μέρη του κόσμου συμμετείχαν στη διεξαγωγή της θείας λειτουργίας, στην οποία προΐσταντο ο επίσκοπος του Sosnowiec Εδουάρδος με τον Επίσκοπο μας Πέτρο και μεγάλο αριθμό ιερέων. Τμήματα της θείας Λειτουργίας, όπως οι Δεήσεις και τα αναγνώσματα, διαβάστηκαν στην ισπανική, ελληνική, πολωνική και τσέχικη γλώσσα, ενώ η καθιερωμένη στη λειτουργία ομιλία έγινε από τον Σεβασμιότατο Πέτρο. Μέσα από αυτήν ο τελευταίος προσκάλεσε τους νέους να είναι προσεκτικοί, να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους, ώστε να αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστο, ο οποίος είναι συνεχώς παρών δίπλα μας ακόμη και όταν δεν τον καταλαβαίνουμε.

Στη συνέχεια η προσευχή έδωσε τη θέση της στη διασκέδαση, αφού οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ετοιμάσει για τους νέους προσκυνητές τοπικές γεύσεις και λιχουδιές, ενώ διάφορα συγκροτήματα και ομάδες τραγουδούσαν και χόρευαν προς ευχαρίστηση του κοινού τους.

Πηγή: episkopisyrou.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s