Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία 2016

Τον Δεκέμβριο του 1985 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ εμπνεύστηκε και ανακοίνωσε την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο – σε επίπεδο επισκοπών, αλλά και ως μια εβδομάδα διεθνούς προσκυνήματος κάθε δυο με τρία χρόνια.

Μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2013, δια στόματος Πάπα Φραγκίσκου, ήρθε η σειρά της Κρακοβίας να δεχθεί τους προσκυνητές του κόσμου.

Τρίτη 19 Ιουλίου
Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 37 άτομα και συγκεκριμένα 30 νέους από όλες τις εκκλησιαστικές επαρχίες της Ελλάδας ξεκινησε με ενθουσιασμό το προσκυνηματικό της ταξίδι με απώτερο προορισμό τη συμμετοχή στην 31η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία. Μαζί τους πιστοί συνοδοί 6 ιερείς από όλες τις επαρχίες, καθώς επίσης και ο Σεβασμιότατος Πέτρος Στεφάνου. Την πρώτη εβδομαδα οι νέοι θα φιλοξενηθούν στην επισκοπή του Sosnowiec στις οικογένειες των τριών τοπικών ενοριών, οι οποίες μας έδειξαν από την πρώτη στιγμή την εγκαρδιότητα και την ζεστασιά τους.
Τετάρτη 20 Ιουλίου
Η μέρα μας ξεκίνησε με την τέλεση της θείας λειτουργίας στην ενορία του Αγίου Φραγκίσκου, ενώ στη συνέχεια διανύσαμε μια μικρή απόσταση έως την περιοχή της Τσέρνα, όπου επισκεφθήκατε το μοναστήρι των Καρμελιτάνων. Μέσα από την ξενάγηση του ηγούμενου γνωρίσαμε το βίο και τη δράση ορισμένων Αγίων που σχετίζοταν με το μοναστήρι και το ταγμα τους. Το απόγευμα συγκεντρωθήκαμε όλοι οι νέοι με τις «οικογένειες» μας στο προαύλιο της εκκλησίας για μια βραδιά μπάρμπεκιου με νοστίμα πιάτα, πολύ χορό, τραγούδι και αστείρευτο κέφι.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s