ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ CARITAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

  “Η ειρήνη είναι εφικτή στη Συρία”
δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζοντας την εκστρατεία της Κάριτας

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις, ως μέρος της εκστρατείας της Διεθνούς Κάριτας «Συρία-Η ειρήνη είναι εφικτή», ώστε να βρουν πολιτική λύση για να παύσει ο πόλεμος στη Συρία.
«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πιστούς και στους στρατευμένους με την Κάριτας για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας», αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος, σε ένα ειδικά βιντεοσκοπημένο μήνυμα που  δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. «Η ειρήνη είναι εφικτή στη Συρία».
«Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η λύση για τη Συρία δεν είναι στρατιωτική, αλλά πολιτική», είπε ο Πάπας. Η διεθνής κοινότητα πρέπει λοιπόν να υποστηρίξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με στόχο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας».
«Σας προσκαλώ να απευθύνετε έκκληση σε εκείνους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη να λάβουν αυτές τις συμφωνίες σοβαρά και να δεσμευτούν ότι θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια.»
Η παρέμβαση της Κάριτας στη Συρία, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από τον πενταετή πόλεμο, είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική παρέμβαση της οργάνωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Κάριτας παρέχει τρόφιμα, υγειονομική περίθαλψη, κάλυψη βασικών αναγκών, εκπαίδευση, κατάλυμα, συμβουλευτική, προστασία και τα προς το ζην στη Συρία και στους πρόσφυγες στις χώρες φιλοξενίας. Οι εθνικές Κάριτας προσέγγισαν 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο τον περασμένο χρόνο.
Η Κάριτας επίσης παροτρύνει τους υποστηρικτές της σε ολόκληρο τον κόσμο να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους, ώστε:

·         Να διασφαλίσουν ότι όλες οι πλευρές των εμπολέμων θα συνέλθουν ώστε να βρουν από κοινού μια ειρηνική λύση
·         Να υποστηρίξουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο
·         Να δώσουν στους Σύρους εντός και εκτός της χώρας αξιοπρέπεια και ελπίδα
«Ενώ οι άνθρωποι υποφέρουν, απίστευτα χρηματικά ποσά δαπανώνται για να δίνονται όπλα στους μαχητές. Και κάποιες από τις χώρες που προμηθεύουν αυτά τα όπλα συγκαταλέγονται σε εκείνες που μιλούν για ειρήνη», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Πώς μπορείς να πιστέψεις σε κάποιον που σε χαϊδεύει με το δεξί χέρι ενώ σε χτυπά με το αριστερό;»
Η Κάριτας δημιουργεί νέα ιστοσελίδα για να υποστηρίξει την εκστρατεία syria.caritas.org, που περιλαμβάνει έργα τέχνης του Σύρου καλλιτέχνη Ταμάμ Αζάμ, που δημιουργήθηκαν κατόπιν ειδικής ανάθεσης, μια ταινία κινουμένων σχεδίων για τον πόλεμο, μια βραβευμένη συλλογή φωτογραφιών και μαρτυριών από Σύρους που ζουν εντός της χώρας αλλά και ως πρόσφυγες σε γειτονικές ή και πιο μακρινές χώρες.
Ο πρόεδρος της Caritas Internationalis Καρδινάλιος Λουίς Αντόνιο Τάλε συνάντησε Σύρους στον Λίβανο και στην Ελλάδα. «Δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι. Πρέπει να διασφαλίσουμε γι’ αυτούς ελπίδα, αξιοπρέπεια και ειρήνη. Στο όνομα εκείνων που έχουν πληγεί από αυτόν τον πόλεμο, απευθύνουμε έκκληση σε όλους να εργαστούμε για την ειρήνη στη Συρία».

Πηγή caritas.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s