Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

METHODIOS BATIKANO 3
 ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος συναντήθηκε με τον Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκο στο Βατικανό με αφορμή τη Θρονική Γιορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, επί τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ο

Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που εκπροσωπεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Εχει εδώ και αρκετά χρόνια καθιερωθεί, ως γνωστόν, η ανταλλαγή ευχών για τις Θρονικές Γιορτές εκατέρωθεν των Εκκλησιών, της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής. Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος έγινε με εγκαρδιότητα δεκτός από τον Επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης, Πάπα κ. Φραγκίσκο, λίγες μόνο μέρες από τη λήξη των εργασιών της Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη.

Με δηλώσεις από τη Ρώμη στον «Εθνικό Κήρυκα», ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είπε, πως «ήταν μεγάλη μου τιμή να αντιπροσωπεύσω μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ και τον Τριτεύοντα Πατριαρχικό Διάκονο κ. Νήφωνα την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Θρονική Γιορτή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας».

Είπε επίσης, πως «ο Πάπας κ. Φραγκίσκος μας δέχθηκε με πολλή αγάπη. Είναι απλός άνθρωπος, ταπεινός, με μεγάλο χιούμορ. Εκτιμά και σέβεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο». Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος τόνισε επίσης, πως «ο διάλογος με τους Καθολικούς θεολόγους πήγε καλά».

Υπογραμμίζεται ότι ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, κόμισε επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στον Πάπα κ. Φραγκίσκο, ενώ του επέδωσε ως δώρο μία εικόνα, με τον εναγκαλισμό μεταξύ του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Πέτρου, ως σύμβολο των αγαθών σχέσεων αγάπης και καταλλαγής μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Ο Πάπας κ. Φραγκίσκος ανταπέδωσε με ένα μετάλλιο του Αγίου Μαρτίνου.

Ο Πάπας κατά την προσφώνησή του αναφέρθηκε στην ιστορική συνάντηση στη Λέσβο, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, είπε: «σας καλωσορίζω εγκαρδίως στη γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Προστατών της Εκκλησίας της Ρώμης. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας παρακαλώ να διαβιβάσετε τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στην Ιερά Σύνοδο για την αποστολή μίας τέτοιας διακεκριμένης αντιπροσωπείας για την Θρονική μας γιορτή».

 

Πηγή: ekirikas.com

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s