Η Ευγνωμοσύνη του KarekinII για την επίσκεψη του Πάπα

«Είμαστε απείρως χαρούμενοι» διότι σ’ αυτόν τον Καθεδρικό Ναό ενώνονται  οι προσευχές  των  διαδόχων των διαφόρων Αποστολικών  Εδρών:  του Αγίου Πέτρου, και των Αγίων Θαδδαίου  και Βαρθολομαίου για   την  ειρήνη  στους πιστούς και στον κόσμο , για την  αγάπη , το αδελφικό πνεύμα  και την ουσιαστική συνεργασία». Με  αυτά τα λόγια η Αυτού Αγιότης KarekinII, Καθολικός όλων των Αρμενίων υποδέχτηκε  τον  Πάπα Φραγκίσκο στον Καθεδρικό Ναό της Etchmiadzin.

Ο  KarekinII υπενθύμισε την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Πάπας Ιωάννης – Παύλος Β΄ με την ευκαιρία του εορτασμού των  1700 χρόνων  από τότε που ο Χριστιανισμός προκηρύχτηκε επίσημη θρησκεία του Κράτους .

«Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Πατρίδα μας  από το διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου – εξήγησε – που έδωσε μία ώθηση στη συνεργασία, στις αδελφικές σχέσεις  των Εκκλησιών μας.  Σχέσεις που και ο Πάπας Φραγκίσκος  κατά τον Καθολικό, συνέβαλε  να  προωθηθούν και να αυξηθούν, δείχνοντας θερμό και συνεχές ενδιαφέρον  έναντι της Εκκλησίας μας  και του λαού  μας».

Πηγή: kantam.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s