Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται η παλιά γαλλική σχολή στη Ρόδο!

Κλειστό και ερειπωμένο παραμένει εδώ και δεκαετίες το κτήριο της παλιάς Γαλλικής Σχολής (École de Saint Jean Baptiste) στο κέντρο της πόλης της Ρόδου -επί της οδού Αλεξάνδρου Διάκου.
Μέσα στο κτήριο φιλοξενείται το παρεκκλήσιο της «Ιεράς Καρδιάς» (Sacré Coeur) όπως ονομάζεται, το οποίο όμως βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση ενώ συνορεύει με την τέως Οικοκυρική Σχολή.
Το παρεκκλήσι ανήκει στην δικαιοδοσία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» είναι στις προθέσεις της καθολικής κοινότητας Ρόδου να το επισκευάσουν και να το λειτουργήσουν αλλά δεν μπορούν καθώς το υπόλοιπο κτήριο ανήκει σε ιδιώτη.
Τον Φεβρουάριο του 2015, οι εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας στην Ρόδο έθεσαν το θέμα στον Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών Αθηνών και Αποστολικό Τοποτηρητή Αρχιεπισκοπής Ρόδου κ. Σεβαστιανό, όταν συνοδευόμενος από τον γραμματέα του και τον ιερέα του Τάγματος του Αγίου Φραγκίσκου στην Ρόδο π.Λουκά πραγματοποίησε επίσκεψη στον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Μέχρι σήμερα όμως, δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη.
Ο π.Λουκάς από το Τάγμα των Φραγκισκανών, εξέφρασε την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του κτηρίου καθώς πραγματοποιούνται λειτουργίες.
Η παλιά Γαλλική Σχολή (École de Saint Jean Baptiste) λειτουργούσε για πολλά χρόνια στην Ρόδο για την διδασκαλία γαλλικής γλώσσας από γαλλόφωνους ιερείς (Frères).
Το κτήριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί δυστυχώς ένα ακόμη ακαλαίσθητο κομμάτι της Ρόδου.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s