Βατικανό: Ο Ποντίφικας υποδέχθηκε ορφανά προσφυγόπουλα που επέζησαν σε ναυάγια

Ορφανά παιδιά που επέζησαν σε ναυάγια στη Μεσόγειο, υποδέχθηκε στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Θέλω να ζητήσω από τον πάπα να προσευχηθεί για την οικογένειά μου που τώρα βρίσκεται στον ουρανό και για τους φίλους μου , που κι αυτοί είναι στον ουρανό, που χάθηκαν στη θάλασσα», εξήγησε ο Σλάντερ, ένας έφηβος από τη Νιγηρία, την ώρα που ο Πάπας προσευχόταν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με μικρούς πρόσφυγες, αλλά και με νεαρούς Ιταλούς που άφησαν δεκάδες λευκά μπαλόνια στον ουρανό επάνω από την πλατεία του Βατικανού.

Ο Πάπας έδειξε στα παιδιά ένα πορτοκαλί σωσίβιο που, όπως είπε, ανήκε σε ένα κοριτσάκι που πνίγηκε στη Μεσόγειο. Του το έδωσε κλαίγοντας ο διασώστης που δεν κατάφερε να σώσει το παιδί.
«Μού έδωσε αυτό το σωσίβιο και κλαίγοντας μού είπε: «Πατέρα, απέτυχα. Υπήρχε ένα κοριτσάκι στα κύματα και δεν μπόρεσα να το σώσω. Αυτό που μένει από αυτήν είναι αυτό το σωσίβιο», διηγήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος.
«Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά είστε θαρραλέοι και γνωρίζετε την αλήθεια…κινδυνεύουν: πολλά παιδιά…κινδυνεύουν», εξήγησε στα παιδιά.
«Σκεφτείτε αυτό το κοριτσάκι. Ποιο ήταν το όνομά της; Δεν το ξέρω: είναι ένα παιδί χωρίς όνομα. Κάθε ένας από σας πρέπει να του δώσει ένα όνομα, όποιο θέλει. Είναι στο ουρανό και μας κοιτάζει».

Τα παιδιά από σχολείο της Καλαβρίας έδωσαν στον πάπα Φραγκίσκο μία επιστολή όπου του υπόσχονται ότι «θα υποδεχθούν όλους όσοι θα έλθουν στη χώρας μας» και «ότι ποτέ δεν θα θεωρήσουν αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς επικίνδυνους εχθρούς».

Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν αυτήν την εβδομάδα ανοικτά των λιβυκών ακτών, καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσπάθησε να διασχίσει την Μεσόγειο λόγω του καλού καιρού.

Τρία ναυάγια σημειώθηκαν σε διάστημα τριών ημερών, με 70 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους.

Ο διάπλους της Μεσογείου από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία έγινε και πάλι η κύρια διαδρομή προς την Ευρώπη μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού.
40.000 άνθρωποι έφθασαν από την αρχή του χρόνου στην Ιταλία, ενώ 1.370 πνίγηκαν στη Μεσόγειο, είχε ανακοινώσει πριν από τα τρία νέα ναυάγια ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΕΡΑ- VINCENZO PINTO / POOL

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s