Πανσυριανή Προσευχή για την επιτυχία των μαθητικών εξετάσεων

“Έλα Πνεύμα Άγιο,
τη φλόγα της αγάπης σου μετάδωσε,
Έλα Πνεύμα Άγιο,
το ζήλο και την πίστη μας ενίσχυσε.”

Η συγκεκριμένη σχολική περίοδος που διανύουμε, αποτελεί ίσως την πιο αγχωτική και απαιτητική περίοδο για τους μαθητές γυμνασίου αλλά κυρίως λυκείου, εξαιτίας της σκληρής μελέτης που απαιτείται αλλά και της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουν οι μαθητές τόσο στην προετοιμασία, όσο και κατά τη διάρκεια των σχολικών τους εξετάσεων.

Η Πανσυριανή Επιτροπή Νεολαίας και οι εμψυχωτές τους…είναι συνοδοιπόροι τους και σε αυτό το χρονικό διάστημα!!

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία, πραγματοποιήθηκε η Πανσυριανή Προσευχή για την επιτυχία των μαθητικών εξετάσεων.

Πλήθος εφήβων και νέων, – πιστοί στο ραντεβού τους, όπως κάθε χρόνο, – συναντήθηκαν εκεί και, μέσα σε πνεύμα σιωπηλής προσευχής και περισυλλογής, προσευχήθηκαν στον Θεό Πατέρα.

«Το Πνεύμα είναι συμπαραστάτης, δίνει θάρρος και κουράγιο στο μαθητή. Δεν τον αντικαθιστά στις ευθύνες του, είναι όμως διδάσκαλος, γιατί τον φωτίζει για να πάρει σωστές αποφάσεις. Έτσι, μια ζωή θεμελιωμένη πάνω στον Ιησού Χριστό και στις αξίες για τις οποίες έδωσε τη ζωή του, δηλαδή στη δικαιοσύνη, στην ισοτιμία, στην αδελφότητα, στην ελευθερία αλλά και στην αγάπη, είναι μια ολοκληρωμένη χριστιανική ζωή.»

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό, γεννιέται και πάλι σε όλους μας η βέβαιη ελπίδα ότι ο Ιησούς Χριστός πάντοτε μας στηρίζει κι αυτό που ζητά από μας, είναι να του δείχνουμε την αγάπη, αλλά πολύ περισσότερο την εμπιστοσύνη μας σε κάθε στάδιο της χριστιανικής ζωής μας, όπως ως παράδειγμα, το στάδιο των μαθητικών εξετάσεων.

Οι μαθητές αναχώρησαν, αφού παρέλαβαν ένα μικρό συμβολικό δώρο από τον Σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου, καθώς και την ευχή η πίστη τους στον Θεό Πατέρα να είναι τόσο ακέραια, ώστε να εξαλείφει το άγχος από την καρδιά και να τους γεμίζει με πεποίθηση και υπομονή καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας των διαγωνισμών τους.

 

Πηγή:Καθολική Επισκοπή Σύρου | Επίσημη Ιστοσελίδα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s