Σύλλογος Ορθοδόξων Πατμίων: Επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να μη δοθεί Ορθόδοξος ναός σε καθολικούς….

2

Επιμέλεια Σμαράγδα Μουλιάτη

Από σεβασμό αλλά και την αρμόζουσα εξωστρέφεια που απαιτεί η επικοινωνία με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, χαρακτηρίζεται το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλαν τα μέλη ο σύλλογος Ορθοδόξων Πατμίων «ΠΑΤΜΟΣ ΙΕΡΑ» .

Να σημειώσουμε ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε στον άγιο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και στον Δήμαρχο Πάτμου.
Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή:

Παναγιότατε, Χριστός Ανέστη
Απευθυνόμενοι με τον προσήκοντα σεβασμό και αγάπη στο θεσμό του Πατριαρχείου και το σεπτό πρόσωπο σας, έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα:

1…….
2. Η συζήτηση έλαβε χώρα με μεγάλο ακροατήριο Πατμίων, αναπτύχθηκαν τα παραπάνω θέματα και από την ημερίδα αυτή εξήχθησαν τα εξής συμπεράσματα:
α)………
β) Σας επισημαίνουμε ότι πρόθεση και απόφασή μας είναι να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τη λειτουργία από Ρωμαιοκαθολικούς ή Ετερόδοξους, οποιονδήποτε Ορθόδοξο Πατμιακό ναό που τυχόν θα παραχωρηθεί. Η θέση μας αυτή στηρίζεται σε σχετικούς νόμους του Ελληνικού κράτους, σε Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων και στην Πατμιακή Παράδοση, που παραβιάζονται κατάφωρα.
Η απόφασή Σας αυτή για την παραχώρηση Ορθόδοξου ναού σε Παπικούς με το «Εντέλλεσθε», προξένησε στην ήρεμη και θρησκευτική κοινότητα της Πάτμου, αισθήματα κλονισμού, αγανάκτησης και διχασμού , μη αναγκαία στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ορθόδοξος Ελληνισμός που βάλλεται πανταχόθεν .

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Βουτζουλίδης Κωνσταντίνος προσωρινός Πρόεδρος
Ελισσαίου Αθανάσιος Αντιπρόεδρος
Κουτλάκης Ιάκωβος Γραμματέας
Κοκκώνης Ελευθέριος Μέλος
Βοργιάς Σώζων Μέλος
Καμίτσης Γεώργιος Μέλος
Κάππος Γεωργιος Μέλος

• Πηγή:patmostimes.gr